"BORITE SE DA NE POGINETE": Zelenski poslao poruku Rusima i pozvao ih da izađu na ulice (VIDEO)

Novosti online

29. 09. 2022. u 20:03

POSLE najave delimične mobilizacije u Ruskoj Federaciji od strane Vladimira Putina, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski se gotovo svakodnevno obraća Rusima, a u četvrtak, 29. septembra, obratio se mnogobrojnim narodima koji žive na teritoriji Rusije.

БОРИТЕ СЕ ДА НЕ ПОГИНЕТЕ: Зеленски послао поруку Русима и позвао их да изађу на улице (ВИДЕО)

Printskrin/Youtube/Ofіs Prezidenta Ukraїni

- Dagestanci ne bi trebalo da ginu u podlom i sramnom ratu Rusije. Čečeni, Inguši, Oseti, Čerkezi i bilo koji drugi narod koji je završio pod ruskom zastavom. Ukupno ima skoro 200 naroda. Znate ko vas sve šalje da se borite. Onaj koji vas šalje hoće da vam napravi nešto loše - rekao je predsednik Ukrajine.

Zelenski je pozvao Ruse da izađu na ulice i protestuju protiv mobilizacije.

- Siguran sam da znate: treba se odmah boriti. Vidimo da se opirete zločinačkoj mobilizaciji, kojom ruske vlasti žele da blokiraju neuspeh svoje redovne vojske i njihovih zločinačkih naređenja. Borite se da ne poginete, za svoju slobodu, sada na ulicama i trgovima, tako da ne morate kasnije da se borite po planinama i šumama samo za svoje pravo na život, kada ruske vlasti počnu sa sledećim talasima mobilizacije. Borite se i pobedite - izjavio je Zelenski.

BONUS VIDEO: DELIMIČNA MOBILIZACIJA U TOKU: Novi regruti okupljaju se u Sevastopolju, Kemerovu i Jakutsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

OSVOJ KARTE I BUDI DEO HUMANE MISIJE NA FESTU