SAVETNIK ZELENSKOG: Odlučni smo da povratimo oblasti od Rusije

Tanjug

28. 09. 2022. u 21:16

UKRAJINA je odlučna da povrati teritoriju koju će Rusija verovatno anektirati nakon insceniranih glasanja u okupiranim oblastima, rekao je danas savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ: Одлучни смо да повратимо области од Русије

Foto: Jutjub/Novini.LIVE

On je u intervjuu agenciji AP dodao da ozbiljno shvata pretnje Moskve da će upotrebiti nuklearno oružje u ratu sa susedom.

Savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog tvrdi da se ništa neće promeniti na bojnom polju ako u narednim danima Rusija, kao što se očekuje, bude namerila da pripoji četiri regiona južne i istočne Ukrajine.

-Oslobodićemo našu teritoriju vojnim putem, što ne zavisi sod toga šta Rusija misli ili želi, koliko od vojnih sposobnosti Ukrajine, poručio je Podoljak.

Foto Tanjug/AP

On je dodao da je od vitalnog značaja da Ukrajina ponovo preuzme svu svoju zemlju koja je zaplenjena silom i to je okarakterisao kao važno ne samo za njegovu zemlju, već i za njene evropske susede.

Ukrajinski zapadni saveznici osudili su referendume koje je organizovao Kremlj kao nezakonite i lažne, napominjući da su mnogi stanovnici i dalje raseljeni zbog sedmomesecnog rata.

Proruski zvaničnici u oblastima Donjecka, Hersona, Luganska i Zaporožja istakli su da će zatražiti od ruskog predsednika Vladimira Putina da uključi njihove oblasti u sastav Rusije, a aneksija bi omogućila Moskvi da tretira ukrajinske regione kao zvaničnu rusku teritoriju i da ih u skladu sa tim brani.

BONUS VIDEO - RUSKI VELIKI TRANSPORT: Helikopteri Mi-26 koriste se u pregrupisavanju trupa i naoružanja na frontu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TUŽNA PRIČA ČUVENOG GLUMCA: Grob Milana Srdoča skroz zapušten