STRANE DRŽAVE UMEŠANE U SABOTAŽU? Švedski bezbednjaci preuzeli istragu eksplozija gasovoda Severni tok 1 i 2

P. Z. S. / ria.ru

28. 09. 2022. u 17:48

ISTRAGA o curenju gasa iz gasovoda Severni tok u Švedskoj prebačena je na službu bezbednosti, pošto slučaj može biti usmeren na švedske interese, nije isključena umešanost stranih država, navodi se u saopštenju Službe bezbednosti.

СТРАНЕ ДРЖАВЕ УМЕШАНЕ  У САБОТАЖУ? Шведски безбедњаци преузели истрагу експлозија гасовода Северни ток 1 и 2

Foto AP

-Švedska služba bezbednosti preuzela je od švedske policije krivičnu istragu o događajima u Severnom toku. Zločin koji se trenutno istražuje je gruba sabotaža. Istragu vodi švedska služba bezbednosti, jer bi to moglo da bude ozbiljnan zločin, koji, bar donekle, pogađa interese Švedske, a ne može se isključiti da iza slučaja stoje strane sile, navodi se u saopštenju.

U ponedeljak su se istovremeno dogodili incidenti na dva ruska izvozna gasovoda u Evropu. Prema informacijama vlasti Danske i Švedske, otkrivena su dva curenja gasa na Severnom toku i jedno na Severnom toku 2 kod ostrva Bornholm.

Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju ciljanu sabotažu. Danske vlasti su obavestile Rusiju da su zabeležene eksplozije na mestima curenja. Operater Severnog toka, Nord Strim AG, saopštio je da su incidenti na gasovodima bez presedana i da je nemoguće proceniti vreme popravke.

BONUS VIDEO - IZGRADNjA GASOVODA SRBIJA-BUGARSKA: Premijerka Brnabić prisustvovala početku radova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (3)

NIŠTA OD SRBIJE: Otkriveno gde je Novak Đoković otišao posle Australijan opena