OBAVEŠTAJCI DOŠLI DO VAŽNIH INFORMACIJA: Južna Koreja otkrila kada će Pjongjang izvršiti nuklearne testove?

Novosti online

28. 09. 2022. u 09:44

NACIONALNA obaveštajna služba Južne Koreje (NDC) tvrdi da će Severna Koreja verovatno izvršiti nuklearne testove između 16. oktobra i 7. novembra.

ОБАВЕШТАЈЦИ ДОШЛИ ДО ВАЖНИХ ИНФОРМАЦИЈА: Јужна Кореја открила када ће Пјонгјанг извршити нуклеарне тестове?

Foto: Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Ovo je u sredu izvestila agencija "Jonhap", pozivajući se na poslanika koji je učestvovao na zatvorenom obaveštajnom brifingu.


- Ako se Severna Koreja odluči za sedmi test, onda postoji mogućnost da se on održi između 16. oktobra i 7. novembra - navodi NDC.

Prema južnokorejskim obaveštajnim službama, verovatnoća da Pjongjang izvede nuklearni eksperiment porasla je nakon završetka radova u trećem tunelu poligona za nuklearno testiranje "Pungeri".


- Postavljeno je pitanje o verovatnoći nuklearnog testiranja. Obaveštajci su rekli da ako je pozitivno, procenjuju da postoji velika verovatnoća testiranja u periodu nakon 20. Kongresa Komunističke partije Kine 16. oktobra do Opštih izbora u Americi pre 7. novembra - rekao je poslanik Jun Gong Jung. 

Opšti izbori u SAD zakazani su za 8. novembar. Vlasti SAD i Južne Koreje već nekoliko meseci tvrde da se DNRK sprema za još jednu nuklearnu probu.

BONUS VIDEO: ISPRAĆAJ ŠINZA ABEA: Oko 700 zvaničnika na državnoj sahrani

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije