NESPOSOBNOST LIDERA EU OSTAVLJA BEZ REČI: Sila, koja je trn u oku Amerike, profitira od energetske krize

Novosti online

28. 09. 2022. u 07:26

EVROPLjANE čeka veoma teška zima jer su njihovi političari pokrenuli ekonomski rat protiv Rusije. Ali umesto pravog rešenja problema, rukovodstvo EU daje ljudima smešne savete, piše kineski Sohu.

НЕСПОСОБНОСТ ЛИДЕРА ЕУ ОСТАВЉА БЕЗ РЕЧИ: Сила, која је трн у оку Америке, профитира од енергетске кризе

Ursula fon der Lajen / Foto AP

Energetske igre između Zapada i Rusije dostižu novi nivo, pošto vreme u Evropi počinje postepeno da se pogoršava. Prosečna dnevna temperatura je u padu, ali računi za struju i grejanje rastu. A vlasti EU nisu u stanju da reše problem nestašice energije u kratkom roku. Ruski prirodni gas jednostavno nema čime da se zameni, čak i ako ponudite više para.

- Izgleda da će se nivo udobnosti u Evropi vratiti 500 godina unazad. A sve što evropski političari mogu da urade jeste da preporuče manje korišćenje električnih aparata i ličnih automobila, kao i nošenje nekoliko džempera i pranje cele porodice u jednom kupatilu. Mora da je običnima Evropljanima pala vilica od takvog smešnog saveta - navodi se u članku.

Sohu navodi da sada Evropljani moraju da biraju između dve opcije: da potroše svoju ušteđevinu na otplatu računa za struju ili da se zamrznu zimi. I, sudeći po naglom povećanju kineskog izvoza opreme za grejanje u Evropsku uniju, ljudi su izabrali prvu opciju.

Prema rečima Sohua, stanovnici EU posebno su aktivni u kupovini kineskih klima uređaja, bojlera, električnih ćebadi i ostalog. Obim izvoza robe ove kategorije u proteklih šest meseci dostigao je skoro 2 milijarde američkih dolara. Samo u poslednjih nekoliko meseci u Evropu je otišlo skoro 200.000 električnih ćebadi.

- Ovo je dobro za Kinu. Evropljani će se uskoro naći u tako teškoj situaciji da će čak kupovati kineski ćumur - piše Sohu.

(Alo)

BONUS VIDEO - KINESKI "TOP GAN": Aeromiting u Čangčunu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)