FSB UHAPSIO JAPANSKOG KONZULA: Osumnjičen za špijunažu i proteran iz Rusije (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

26. 09. 2022. u 17:26 >> 17:49

RUSKA Federalna služba bezbednosti saopštila je da je uhapsila konzula Generalnog konzulata Japana u Vladivostoku.

ФСБ УХАПСИО ЈАПАНСКОГ КОНЗУЛА: Осумњичен за шпијунажу и протеран из Русије (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos

-Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije u Primorskom kraju zaustavila je špijunsku akciju konzula Generalnog konzulata Japana u Vladivostoku Motokija Tacunorija, navodi se u saopštenju DSO FSB.

-Usled operativno-istražnih radnji, japanski diplomata je priveden na licu mesta dok je, uz novčanu nagradu, dobijao tajne informacije o aktuelnim aspektima saradnje Rusije sa jednom od zemalja Azijsko-pacifičkog regiona i uticaju zapadne politike sankcija na ekonomsku situaciju u Primorskom kraju, navodi se u saopštenju.

Konzul je proglašen personom non grata u vezi sa svojim aktivnostima, a diplomatskim kanalima japanske strane uložen je protest.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

KURTIJEVA POLICIJA BACA ŠOK BOMBE: Drama na severu Kosova i Metohije