NAKON SMRTI KRALJICE ELIZABETE: Najbogatiji vladar na svetu postao je monarh sa najdužim stažom - poseduje 7000 automobila

Novosti online

09. 09. 2022. u 22:23

SULTAN Bruneja Hasanal Bolkijah (76) postao je aktuelni monarh sa najdužim stažom vladavine nakon što je preminula britanska kraljica Elizabeta Druga javio je u petak "Dejli mejl".

НАКОН СМРТИ КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ: Најбогатији владар на свету постао је монарх са најдужим стажом - поседује 7000 аутомобила

Foto: Printskrin Youtube/ Luxury Zone

Bolkijah je stupio na tron 1967. godine, a trenutno vlada već 54 godine i 339 dana, što je četiri godine duže od Margrete Druge od Danske, koja je drugi najduže vladajući monarh na svetu u ovom trenutku.


Sultanovo bogatstva procenjuje se na oko 35 milijardi evra, i on nosi titulu i najbogatijeg vladara na svetu.

Nekoliko izvora tvrdi da sultan od Bruneja poseduje 7.000 luksuznih automobila, a od toga 365 ferarija, 275 lamborginija, 258 aston martina, 172 bugatija, 230 poršea, 350 bentlija, 600 rol rojsova, 440 mercedesa, 265 audija, 237 jaguara, 237 bencina i rovera. Međutim, nije poznato gde ih čuva, iako postoje spekulacije o tome da ih on zapravo iznajmljuje kako bi tako obezbedio dalji prihod. Pričalo se čak da je upravo ovaj sultan posedovao više od polovine svih Ferarija prodatih između 1990. godine i 2000. godine.


Britanska kraljica Elizabeta Druga, čiji je odlazak Bakingemska palata objavila 8. septembra, vladala je 70 godina i sedam meseci. Njen najstariji sin, 73-godišnji Čarls, postao je novi kralj, koji će zvanično vladati pod titulom Njegovog Veličanstva Kralja Čarlsa Trećeg.

BONUS VIDEO: Elizabeta Druga - Sedam decenija na tronu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima