AMERIKA NE MOŽE DA OBUZDA KINU: DŽanšu iskritikovao SAD, pa se zahvalio Rusima na podršci

Novosti online

09. 09. 2022. u 17:14

PREDSEDNIK Stalnog komiteta Nacionalnog narodnog kongresa Kine Li Džanšu sastao se u petak sa predsednicom Saveta federacije Rusije Valentinom Matvijenko i rekao da Vašington neće uspeti da obuzda Kinu u vezi sa rešavanjem problema u vezi sa Tajvanom.

АМЕРИКА НЕ МОЖЕ ДА ОБУЗДА КИНУ: Џаншу искритиковао САД, па се захвалио Русима на подршци

Foto: Printskrin

- Zaista, pitanje Tajvana tiče se suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kine. Sada Tajvan traži nezavisnost uz podršku Sjedinjenih Države. Amerika nastoji da obuzda Kinu preko Tajvana. Ali, neće uspeti - rekao je kineski zvaničnik.


Li Džanšu je rekao da akcije SAD narušavaju suverenitet Kine.

- Vrlo nedavno, američka vlada je poslala Nensi Pelosi na provokativno putovanje na Tajvan. Oni se na taj način se mešaju u unutrašnje stvari Kine i narušavaju naš suverenitet - rekao je on.


Džanšu je potom dodao da Kina ceni podršku Moskve principu "jedne Kine".

- Predsednik Rusije, Vladimir Putin i Vi, Valentina Ivanovna, kao i drugi ruski prijatelji, senatori Saveta Federacije, govorili ste u prilog principa "jedne Kine". Kineska strana visoko ceni reafirmisanu i nepokolebljivu poziciju Rusije po ovom pitanju - rekao je on.

Delegacija SAD, predvođena kongresmenkom Stefani Marfi stigla je u sredu na Tajvan. Poseta je usledila nakon gomile američkih delegacija koje su otputovale na ostrvo prošlog meseca, što je pogoršalo tenzije između Pekinga i Vašingtona.

Podsetimo, tenzije su počele da eskaliraju kada je predsednica Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi posetila Tajvan 2. avgusta. Kina je odgovorila tako što je organizovala velike vežbe oko ostrva jer Peking ove posete smatra provokacijama i mešanjem u svoje unutrašnje stvari.

BONUS VIDEO: Ruska moć na vojnoj vežbi "Vostok 2022"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)