PREMINULA ELIZABETA DRUGA: Čarls je novi britanski kralj (FOTO)

Novosti online

08. 09. 2022. u 14:01 >> 15:35

LEKARI su izrazili zabrinutost za zdravlje kraljice Elizabete Druge i preporučili joj da ostane pod medicinskim nadzorom, saopštila je Bakingemska palata, prenose britanski mediji.

ПРЕМИНУЛА ЕЛИЗАБЕТА ДРУГА: Чарлс је нови британски краљ (ФОТО)

Foto: Tanjug

Najstariji sin kraljice Elizabete II, Čarls (73) automatski postaje kralj Velike Britanije i šef države 14 drugih teritorija, uključujući Australiju, Kanadu i Novi Zeland.

 

Foto: EPA

 


19:33 Britanska kraljica Elizabeta II, najdugovečniji britanski monarh i figura nacije u poslednjih sedam decenija, preminula je u 96. godini, saopštila je danas Bakingemska palata


19:00 Već pet sati nema novosti o zdravlju kraljice

Kraljevska porodica verovatno čeka dolazak princa Harija pre nego što daju bilo kakve nove informacije, piše dopisnik "Si-En-En".

 

Foto: EPA

 

Princ Hari je još uvek na putu za dvorac Balmoral, javlja "Si-En-En-ov" kraljevski dopisnik Maks Foster, a porodica ga verovatno čeka pre nego što se objave bilo kakve vesti o kraljici Elizabeti II.


18:00  Bela kuća je saopštila da su misli američkog predsednika Džoa Bajdena sa kraljicom i njenom porodicom.


17:00 Princ Vilijam, Endrju i Edvard sleću u Aberdin

U avionu koji sleće u Aberdin se nalaze vojvoda od Kembridža, vojvoda od Jorka i grof i grofica od Veseksa, saznaje "Bi-Bi-Si".

 

16:20  Zamak Balmoral je dugo bio jedno od kraljičinih omiljenih mesta i za nju se kaže da nikada nije srećnija nego kada tamo boravi. Danas, ispred kapija Balmorala, vlada sumorna atmosfera. Neki automobili su viđeni kako ulaze kroz njegove kapije u poslednjih sat vremena.



15.50 - POGLEDAJTE: Trenutak kad je Liz Tras saznala da je kraljici loše

15.47 - Tradicionalna ceremonija smene straže, koja je sutra ujutro trebalo da se održi ispred Bakingemske palate, otkazana je.

15.30 Desetine dobronamernika okupilo se u četvrtak prepodne ispred kapija zamka Balmoral u Aberdinširu.

Policajci čuvaju kapiju prilaza koji vodi do zamka gde se kraljici pridružuju članovi njene porodice.

15.23 Princ Hari i Megan Markl koji su pre dva dana bili u Britaniji, a zatim otputovali u Nemačku, vraćaju se kako bi bili sa kraljicom i ostatkom porodice zbog velike zabrinutosti za njeno zdravlje, prenose britanski mediji.

Lekari kraljice Elizabete II (96) zabrinuti su za njeno zdravlje, saopšteno je iz Bakingemske palate.

15.10 Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa doputovaće do Škotske da bi bili uz kraljicu, rekao je portparol Harija i Megan.

15:00 - Sve četvoro dece britanske kraljice Elizabete Druge doputovalo je u zamak Balmoral u Škotskoj da bi bili uz kraljicu, pošto su lekari danas .

U Balmoral su stigli princ Čarls, sa sinom-princom Vilijamom, princeza Ana, princ Edvard, kao i princ Endru, prenosi Rojters.

Princ od Velsa je otputovao u Balmoral zajedno sa suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola, saopštio je portparol njegove kraljevske rezidencije Klerens haus.

14.56 - Kejt Midlton je ostala u Vindžoru da čuva decu koja su prošle nedelje krenula u školu

14.34 - Njena uža porodica je obaveštena, a saopštenje dolazi nakon što je kraljica prvi put u istoriji, zbog lošeg zdravstvenog stanja imenovala novu britanskou premijerku Liz Tras u dvorcu u Škotskoj, umesto u kraljevskoj palati u Londonu.

14.15 - Nova britanska premijerka Liz Tras rekla je da je "cela zemlja duboko zabrinuta".

Kako je saopšteno, kraljica će nastaviti da miruje u dvorcu Balmoral u Škotskoj.

Iz palate su saopštili da su kraljičini lekari zabrinuti za njeno zdravlje i, nakon jutrošnjeg pregleda, preporučili su da ostane pod medicinskim nadzorom.

Podsetimo, 96-godišnja kraljica morala je da se povuče sa virtuelnog sastanka tajnog saveta u sredu nakon što su joj lekari naredili da se odmori.

Njen sin princ Čarls je bio sa njom, a unuk princ Vilijam je doputovao u Škotsku nešto kasnije.

BONUS VIDEO - LEGENDA NA TRONU: Pre 68 godina pred tv-kamerama krunisana je kraljica Elizabeta Druga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!