NOVI ŠOKANTNI DETALJI O SMRTI PRINCEZE: Niko ne zna gde je automobil u kome je stradala Dajana

Novosti online

29. 08. 2022. u 17:44

25 GODINA nakon što je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, oglasio se Žan-Fransoa Musa, vlasnik vozila u kome je princeza od Velsa izgubila život.

НОВИ ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ О СМРТИ ПРИНЦЕЗЕ: Нико не зна где је аутомобил у коме је страдала Дајана

Foto: Arihva Novosti/AP Photo/Rick Rycroft

Vlasnik "Etoile limuzina" Žan-Fransoa Musa tvrdi da mu francuske vlasti nisu dozvolile da preuzme svoj nestali Mercedes-Benz S280, prenosi "Njujork post".

- Taj automobil pravno pripada meni, ali nemam pojma gde se nalazi - rekao je on za "Miror" i dodao da je vozilo trebalo da mu bude vraćeno, ali da to do sada nije bilo moguće.

Musa je izjavio da želi da ostaci automobila, za koje stručnjaci tvrde da vrede više od deset miliona dolara, budu izložebi u muzeju u znak sećanja na princezu. Ipak, kako navodi, kraljevska porodica to ne želi i želi da se olupine vozila reši u tajnosti.

2017. godine prijavljeno je da je policija zaplenila automobil i da se on nalazi u transportnom kontejneru u naselju Kretej u Francuskoj.

U godinama nakon pogibije princeze razvile su se razne teorije zavere, a mnogi smatraju da je njena smrt bila unapred isplanirana. Ipak, Musa tvrdi da nije bilo nikakve zavere i da je, princezina smrt posledica nesreće.

Foto: Arihva Novosti/AP Photo/Herman Knippertz, File

 

Lord Stivens, bivši šef Metropolitanske policije, nedavno je za "Tajms" rekao da su teorije zavere o nesreći popularnije nego ikada ove godine, 25 godina nakon pogibije princeze.

- Bila je tako popularna. Ljudima je izuzetno teško da shvate kako neko takav može da pogine u takvoj nesreći - rekao je on i dodao da će uvek postojati oni koji će, bez obzira na dokaze, verovati u teorije zavere.

U novoj dokumentarnoj emisiji o Dajani navodi se da je ona predvidela svoju smrt, i to dve godine pre saobraćajne nesreće.

Istraga je otkrila da je Dajana svom advokatu Viktoru Miškonu 1995. godine rekla da će "nastojati da je se otarase sledeće godine", a kao jedan od mogućih načina navela je saobraćajnu nesreću.

Princeza je tvrdila da je te informacije dobila od "pouzdanih izvora", ali njihov identitet nije otkrila, stoji u pismu koje je napisao advokat Miškon.

BONUS VIDEO - ISTORIJSKI LET: Strelka i Belka pre 62 godine bile prvi svemirski putnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati