ISTRAGA SAOPŠTILA VIŠE DETALJA O SMRTI ĆERKE RUSKOG FILOZOFA: Pokrenut krivični postupak zbog dizanja u vazduh automobila Darje Dugine

Novosti online

21. 08. 2022. u 07:52

ISTRAŽITELjI su pokrenuli krivični postupak po članu o Ubistvu počinjenom na opšteopasan način, nakon što je stradala novinarka i politikolog Darija Dugina, pošto je dignut u vazduh automobil u kojem se nalazila, saopšteno je novinarima u sedištu Istražnog komiteta Ruske Federacije za Moskovsku oblast, prenosi agencija TASS.

ИСТРАГА САОПШТИЛА ВИШЕ ДЕТАЉА О СМРТИ ЋЕРКЕ РУСКОГ ФИЛОЗОФА: Покренут кривични поступак због дизања у ваздух аутомобила Дарје Дугине

Foto: Nikola Jović

- Istražni organi Glavne istražne uprave Istražnog komiteta Rusije za Moskovsku oblast pokrenuli su krivični postupak o činjenici ubistva devojke izvršenog na opšteopasan način - saopštilo je odeljenje u Telegram kanalu.

Automobil u kojem je ubijena devojka bila je postavljena eksplozivna naprava.

- Prema uviđaju, 20. avgusta oko 21 čas u gradskom okrugu Odincovo kod sela Boljšije Vjazemi, pri punoj brzini na javnom magistralnom putu, eksplodirala je eksplozivna naprava za koju se pretpostavlja da je ugrađena u Tojota Land Kruzer, a zatim se automobil zapalio. Vozač automobila preminuo je na licu mesta.

Pres služba je dodala da trenutno forenzičari i istražitelji Glavne istražne uprave Istražnog komiteta Ruske Federacije sa kolegama iz Glavne uprave Istražnog komiteta Rusije i stručnjacima za eksplozive nastavljaju uviđaj na mestu događaja.

- Na osnovu rezultata ispitivanja biće određen veći broj veštačenja, uključujući forenzičku, eksplozivnu, molekularnu genetiku. Razrađuju se sve moguće verzije počinjenog zločina - saopštila je pres služba.

Ranije u nedelju, agencije za provođenje zakona obavestile su TASS da je Land Kruzer Prado eksplodirao u blizini sela Boljših Vjazemki. Poginula je Dugina koja je bila u automobilu.

Šef javnog pokreta Ruski horizont Andrej Krasnov, koji je bio upoznat sa preminulom, potvrdio je za TASS da je žrtva Darija Dugina. Auto je eksplodirao na Možajskom autoputu kada se vozila sa festivala Tradicija. Prema Krasnovu, automobil pripada Darijinom ocu, javnoj ličnosti Aleksandru Duginu.

Darja Dugina je rođena 1992. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta M. V. Lomonosov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna