PRIJATELJ OTKRIO DETALJE POGIBIJE DARJE DUGINE: "Automobil se odmah zapalio, potpuno ga je zahvatio plamen"

Novosti online

21. 08. 2022. u 02:27

DIREKTOR pokreta "Ruski horizont" Andrej Krasnov, koji je poznavao Darju Duginu, ćerku filozofa Aleksandra Dugina koja, koja je stradala u Podmoskovlju, rekao je da je bio sa njom na festivalu "Tradicije" nekoliko sati pre tragedije.

ПРИЈАТЕЉ ОТКРИО ДЕТАЉЕ ПОГИБИЈЕ ДАРЈЕ ДУГИНЕ: Аутомобил се одмах запалио, потпуно га је захватио пламен

Printskrin

- Da, veoma težak događaj, lično sam poznavao Darju. Daša je došla na veliku diskusiju, jer je "Tradicija" festival, ali još uvek ne u klasičnom obliku. To je rasprava o aktuelnim trendovima u kulturnim, muzičkim, kinematografskim i književnim tokovima. Bio sam tamo sa njom - rekao je Krasnov za "TASS".

Prema njegovim rečima, do eksplozije je došlo kada je Darja skrenula na autoput.

- Došlo je do eksplozije, automobil se odmah zapalio, potpuno ga je zahvatio plamen. Darja je izgubila je kontrolu jer je vozila velikom brzinom i odletela na suprotnu stranu puta - rekao je prijatelj.  


On je potom dodao da je vozilo u kome je Dugina stradala pridadalo njenom ocu.

- Ovo je auto njenog oca, Daša vozi drugi auto, ali ona je danas vozila njegova kola, a Aleksandar Geljevič je vozio njena. Koliko sam razumeo, meta je bio Aleksandar direktno, ili možda njih dvoje zajedno - rekao je Krasnov.


U noći između subote i nedelje objavljeno je da je automobil marke "Tojota" eksplodirao u blizini Moskve.

Nakon toga, brojni Telegram kanali javili su da bi u automobilu mogla biti Darja Dugina, ćerka javne ličnosti i filozofa Aleksandra Dugina, koja se vraćala sa festivala Tradicija, održanog na imanju Zaharovo u blizini ruske prestonice, prenosi "RT".

Navodno se Darja automobilom svog oca vraćala sa festivala, dok je ruski filozof njenim vozilom išao kući, pa se pretpostavlja da je bomba bila namenjena njemu.
 

Foto: Printscreen


Dugin je bio profesor je na uglednom Moskovskom državnom univerzitetu Lomonosov i član Savetodavnog odbora predsednika Dume. Zbog radikalne kritike unipolarnog sveta i liberalizma, kao i zbog političkog aktivizma po pitanju sukoba u Ukrajini, SAD su mu zabranile ulazak u njihovu zemlju.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na pozicijama ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)