KORISTE CIVILE KAO "ŽIVI ŠTIT": Ukrajinci organizovali uporišta i artiljerijske položaje na teritoriji privatnih domaćinstava

Novosti online

19. 08. 2022. u 21:31

UKRAJINSKI nacionalisti uspostavili su uporišta i rasporedili artiljerijske položaje na teritoriju privatnih kuća u Novoukrainki u Donjeckoj Narodnoj Republici, redovno granatirajući ruske trupe kako bi izazvali uzvratnu vatru, izjavio je u petak Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom.

КОРИСТЕ ЦИВИЛЕ КАО ЖИВИ ШТИТ: Украјинци организовали упоришта и артиљеријске положаје на територији приватних домаћинстава

Foto AP

- U Novoukrainki su ukrajinski nacionalisti organizovali uporišta i artiljerijske položaje na teritoriji privatnih domaćinstava, sa kojih redovno granatiraju položaje Oružanih snaga Rusije kako bi izazvali uzvratnu vatru. U međuvremenu, militanti drže lokalno stanovništvo u njihovim kućama, zapravo ih koriste kao živi štit - rekao je on.


BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na prvoj liniji fronta u Donbasu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (0)

UŽIVO, SRBIJA - ŠVAJCARSKA: Ovo su svi čekali!