SITUACIJA JE KRAJNJE ALARMANTNA: Svakog trenutka može da se dogodi katastrofa sa nuklearnom elektranom Zaporožje

Novosti online

19. 08. 2022. u 15:11

ONO što se dešava u nuklearnoj elektrani Zaporožje je izuzetno alarmantno, a granatiranje tog objekta od strane ukrajinske vojske je neprihvatljivo, rekao je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov na onlajn brifingu u petak.

СИТУАЦИЈА ЈЕ КРАЈЊЕ АЛАРМАНТНА: Сваког тренутка може да се догоди катастрофа са нуклеарном електраном Запорожје

Foto: Printskrin/Twitter/ Russian Arms Control Delegation in Vienna

- Što se tiče situacije u nuklearnoj elektrani Zaporožje, ona je krajnje alarmantna. Ono što ukrajinska vojska radi granatirajući ovo nuklearno postrojenje je apsolutno neprihvatljivo - rekao je Uljanov.

Prema njegovim rečima za sada nije bilo ozbiljnih posledica, ali u svakom trenutku može da se dogodi katastrofa.


- Do sada nije bilo ozbiljnih posledica, ali kao što je generalni direktor IAEA (Rafael Grosi) ispravno rekao na vanrednom sastanku Saveta bezbednosti UN pre nedelju dana, u svakom trenutku ovo može loše da se završi - istakao je Uljanov.

Nuklearna elektrana Zaporožje, koja se nalazi u gradu Energodar, pod kontrolom je ruskih trupa. U poslednje vreme ukrajinske snage su izvele nekoliko udara na teritoriju fabrike, koristeći bespilotne letelice, tešku artiljeriju i višecevne bacače raketa. U većini slučajeva, napade odbijaju sistemi protivvazdušne odbrane, ali granate su već pogodile infrastrukturu, kao i skladište nuklearnog otpada.

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO DEJSTVUJE: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ZELENSKI ZAKUKAO: Više nema vremena samo za razgovore...