AMERIKA JE JEDINA ZEMLJA KOJA JE KORISTILA ATOMSKE BOMBE: Sekretar Saveta bezbednosti Rusije optužio SAD i njene vazale

Novosti online

19. 08. 2022. u 15:30

TOKIO vodi rusofobičnu politiku kao lojalni vazal Vašingtona, ali stvar koju treba zapamtiti je da su SAD bacile atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki, rekao je u petak sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

АМЕРИКА ЈЕ ЈЕДИНА ЗЕМЉА КОЈА ЈЕ КОРИСТИЛА АТОМСКЕ БОМБЕ: Секретар Савета безбедности Русије оптужио САД и њене вазале

Foto: MUP Srbije/Shutterstock/Ilustracija

- Amerikanci i njihovi vazali lažu pokušavajući da promene istoriju, u pokušaju da opravdaju svoje spoljnopolitičke avanture. Primer za to je Japan koji je željan da preuzme vodeću poziciju u globalnom rusofobičnom pokretu - rekao je Patrušev, obraćajući se na 17. sastanku sekretara Saveta bezbednosti zemalja članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).


S tim u vezi, sekretar Saveta bezbednosti Rusije pomenuo je događaje od 6. i 9. avgusta 1945. posvećene atomskom bombardovanju Hirošime i Nagasakija.

- Čak ni generalni sekretar UN Gutereš nije pomenuo da su SAD jedina zemlja koja je koristila nuklearno oružje. Bombe su padale na japanske gradove iz vedra neba. Međutim, svi znamo ko ih je bacio i mi to nećemo nikad zaboraviti - naglasio je Patrušev.

Ove godine vlasti u japanskim gradovima Hirošima i Nagasaki odlučile su da zbog situacije u Ukrajini ne pozovu predstavnike Rusije i Belorusije na godišnju ceremoniju komemoracije žrtava atomskog bombardovanja.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na prvoj liniji fronta u Donbasu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna