HIMARS SE MELJE U BITKAMA: Razbijen mit o zapadnom superoružju

Novosti online

18. 08. 2022. u 09:51

ŠEF ruskog Ministarstva odbrane, general armije Sergej Šojgu, rekao je da je ruska specijalna operacija u Ukrajini razbila mit o zapadnom superoružju.

ХИМАРС СЕ МЕЉЕ У БИТКАМА: Разбијен мит о западном супероружју

Foto: Profimedia

On je to rekao na otvaranju Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti. 

Prema njegovim rečima, višecevni raketni sistemi HIMARS i haubice velikog dometa nedavno su promovisani u ulogu superoružja.

 - Međutim, ovo oružje se takođe melje u bitkama - rekao je Šojgu.

Ministarstvo odbrane je 13. avgusta izvestilo da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane tokom dana oborili četiri ukrajinska bespilotna letelica u oblastima Nikolajeva i Harkova.

HIMARS raketni sistem M142 je visoko mobilni višestruki raketni sistem koji je razvila američka odbrambena tehnološka korporacija, "Lokhed Martin".

Ruske operativno-taktičke i vojne avijacije, raketne i artiljerijske trupe nastavljaju da nanose udare na vojne objekte u Ukrajini, saopštio je portparol.

 - U blizini naselja Domanjovka u Nikolajevskoj oblasti uništena su dva helikoptera Mi-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva na heliodromu. U udarima su eliminisana i četiri ukrajinska komandna mesta, ljudstvo i vojna tehnika - rekao je ranije Konašenkov

Ruske oružane snage su ukupno uništile 267 ukrajinskih borbenih aviona, 148 helikoptera, 1.736 bespilotnih letelica, 365 raketnih sistema zemlja-vazduh, 4.297 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 798 višecevnih raketnih bacača, 3.295 artiljerijskih topova. i 4.858 specijalnih vojnih motornih vozila od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO:

Uništena dva američka HIMARSA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a