REFERENDUM ĆE SE ODRŽATI: "Oslobođene teritorije neće biti američke kolonije, već slobodne kao deo jedne velike Rusije"

Novosti online

14. 08. 2022. u 15:33

ZAMENIK načelnika vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov rekao je da će referendum o samoopredelenju u regionu biti održan, bez obzira na stav Sjedinjenih Država, te da američke vlasti ne bi trebalo da se mešaju u poslove regiona i da ga tretiraju kao svoju koloniju.

РЕФЕРЕНДУМ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ: Ослобођене територије неће бити америчке колоније, већ слободне као део једне велике Русије

Foto: Jutjub/Telekanal KRT/Sovsem Borodatый/Vikipedija

Ranije je visoki predstavnik američke vlade rekao da SAD ne priznaju pripajanje Donbasa Ruskoj Federaciji, te da odbacuju rezultate mogućeg referenduma i da obećavaju brz i oštar odgovor u vidu antiruskih sankcija.


- Mi nismo kolonija Sjedinjenih Država i sve ove izjave nemaju nikakve veze sa nama. Neka SAD razmišljaju o tome koliko su država napravile svojim kolonijama i koliko su ostavili siročadi i siromašnog naroda. Referendum o samoopredeljenju u Hersonskoj oblasti će se održati, bez obzira na stav Amerikanaca, kojima je bolje da se ne mešaju u naše stvari - izjavio je Stremousov za "RIA Novosti".

Prema njegovim rečima, oslobođene teritorije nikada neće biti američke kolonije.

- One će uvek biti slobodne kao deo jedne velike ujedinjene Rusije. Mi se sami bavimo svojom kulturom i svojom budućnošću, koja je neizbežno povezana sa Ruskom Federacijom - zaključio je Stremousov.


BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na položajima ruske vojske
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POGLEDAJTE: Ovako je Vučić oduvao hrvatske novinare (VIDEO)