TERORISTIČKI NAPAD U JERUSALIMU: Povređeno osam ljudi, napadač se predao policiji

Tanjug

14. 08. 2022. u 08:17

NAJMANjE osam ljudi je ranjeno, od čega dvoje teže, u terorističkom napadu na autobus i parking u blizini Zapadnog zida u Jerusalimu, javlja danas "Džeruzalem post".

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У ЈЕРУСАЛИМУ: Повређено осам људи, нападач се предао полицији

Foto: Tanjug/AP

Napadač je koristio vatreno oružje, a jutros se predao izraelskim vlastima, nakon što su bezbednosne snage celu noć tragale za njim, saopštila je izraelska policija.

On je odveden na ispitivanje, a njegov pištolj je konfiskovan.

Jedna od ranjenih osoba je trudnica stara oko 30 godina, koja je pogođena u stomak, zbog čega su lekari morali hitno da izvrše carski rez.

Navodi se da je beba u teškom stanju, ali je stabilno.

Među povređenima je četvoro američkih državljana, dodaje jerusalimski list.

Portparol palestinskog Hamasa Favzi Barhum nazvao je napad hrabrim činom otpora, rekavši da je to "prirodan odgovor na okupaciju naselja i izraelske svakodnevne zločine nad Palestincima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju