TVITER SUSPENDOVAO NALOG RUSKOG MINISTARSTVA: Zaharova se oglasila oštrim rečima i objasnila o čemu se radi

D. D. S.

10. 08. 2022. u 15:39

TVITER je privremeno suspendovao nalog koji pripada ruskom ministarstvu spoljnih poslova, otkrili su zvaničnici u Moskvi.

ТВИТЕР СУСПЕНДОВАО НАЛОГ РУСКОГ МИНИСТАРСТВА: Захарова се огласила оштрим речима и објаснила о чему се ради

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

Prema rečima portparolke ministarstva Marije Zaharove, kaznena mera je izrečena pošto su diplomate navele ruskog vojnog komandanta, koji je tvrdio da bi SAD mogle da stoje iza pandemije kovida-19.

Zaharova je na svom Telegram kanalu objavila da je Tviter "blokirao na sedam dana zvanični nalog ministarstva spoljnih poslova na engleskom jeziku".

Objasnila je da je oštru reakciju izazvalo ministarstvo koje je objavilo tvit sa odlomcima iz govora koji je ranije održao načelnik ruskih snaga za nuklearnu, biologiju i hemijsku zaštitu, general-potpukovnik Igor Kirilov.

U tom tvitu navode se tvrdnje da je iza pandemije kovida-19 mogla stajati Agencija SAD za međunarodni razvoj. Zaharova je tvrdila da je veoma sumnjivo da je Tviter imao sredstva da pravilno proveri te tvrdnje i da je bio u poziciji da "dovede u pitanje zaključke ministarstva odbrane zasnovane na dokumentima i svežim podacima". Odbacila je suspenziju kao "još jedan nezgodan pokušaj da začepe usta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)