VAŽAN SASTANAK DVE CRKVE: Papa Franja se sastao sa ruskim mitropolitom Antonijem

Novosti onlajn

05. 08. 2022. u 23:11

POGLAVAR Rimokatoličke crkve papa Franja sastao se sa šefom Odeljenja za spoljne crkvene veze Ruske pravoslavne crkve, mitropolitom volokolamskim Antonijem na inicijativu Vatikana, a kako je potom saopšteno, razgovor je bio dobar i sadržajan.

ВАЖАН САСТАНАК ДВЕ ЦРКВЕ: Папа Фрања се састао са руским митрополитом Антонијем

Foto Tanjug/AP

- Sastanak je održan tokom posete mitropolita Antonija Italiji, razgovarali su na italijanskom jeziku, a reči je bilo o međusobnim odnosima Rimokatoličke i Ruske pravoslavne crkve imajući u vidu aktuelne političke procese - rekao je zamenik šefa Odeljenja za spoljne crkvene veze RPC Nikolaj Balašov.

Inače, ovo je prvi sastanak papa Franje sa mitropolitom Antonijem od njegovog stupanja na funkciju šefa Odeljenja za spoljne crkvene veze Ruske pravoslavne crkve.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata nakon čega je bilo objavljeno saopštenje.

Prethodno je saopšteno da će papa Franja posetiti Kazahstan u periodu od 13. do 15. septembra, a postoji mogućnost i da se tokom te posete on sastane i sa ruskim patrijarhom Kirilom.

Inače, papa Franja je u više navrata govorio da želi da poseti Moskvu kako bi doprineo rešavanju ukrajinskog konflikta.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RAKETIRAN HOTEL "DOMBAS PALAS": Nastradala jedna osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOLIKO JE STROG BIO DUŠANOV ZAKONIK Za blud da se ruke odseku i nos sareže - ovo su bile kazne za silovatelje i pedofile