PAPA PROGOVORIO O POVLAČENJU: "Moram da usporim i štedim energiju"

Novosti online

30. 07. 2022. u 17:40

PAPA Franja je priznao da više ne može da putuje kao nekada zbog problema sa ligamentima kolena i dodao da je njegovo jednonedeljno hodočašće u Kanadi "mali test" koji je pokazao da bi trebalo da uspori i jednog dana se možda povuče.

ПАПА ПРОГОВОРИО О ПОВЛАЧЕЊУ: Морам да успорим и штедим енергију

Foto Tanjug/AP

Obraćajući se novinarima dok je putovao kući iz severnog Nunavuta, 85-godišnji papa Franja je naglasio da nije razmišljao o podnošenju ostavke, ali je rekao da su "vrata otvorena" i da nema ničeg lošeg u tome da papa odstupi.

- Nije čudno. To nije katastrofa. Možete promeniti papa - rekao je papa Franja u avionu tokom 45-minutne konferencije za novinare.

Papa Franja je naveo da, iako do sada nije razmišljao o ostavci, shvata da mora barem da uspori.

- Mislim da u mojim godinama i sa ovim ograničenjima, moram da štedim (energiju) da bih mogao da služim crkvi, ili naprotiv, da razmišljam o mogućnosti da se povučem - rekao je papa.

Bio je zatrpan pitanjima o budućnosti svog pontifikata nakon prvog putovanja na kojem je koristio invalidska kolica, hodalicu i štap kako bi se kretao, oštro ograničavajući program.

Ranije ove godine je istegao ligamente desnog kolena, a nastavak terapije primorao ga je da otkaže putovanje u Afriku koje je bilo zakazano za prvu nedelju jula.

Putovanje u Kanadu je bilo teško i bilo je nekoliko trenutaka u kojima je papa bio očigledno u bolovima, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Na kraju šestodnevne turneje, izgledao je dobro raspoložen i energičan, uprkos putovanju na ivicu Arktika kako bi se ponovo izvinio domorodačkim narodima za nepravde koje su pretrpeli u kanadskim školama za stanovanje koje vode crkve.

(RTS)

BONUS VIDEO - LIVANjSKO POLjE POSTALO JE MESTO VASKRSENjA: Prva liturgija mučenicima livanjskim

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!