ZAPAD PREDVIDEO RASPAD UKRAJINE: Medvedev objavio šta će ostati od ove države

P. Z. S. / iz.ru

27. 07. 2022. u 23:18

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je slikama pokazao kako zapadni analitičari predviđaju kolaps Ukrajine.

ЗАПАД ПРЕДВИДЕО РАСПАД УКРАЈИНЕ: Медведев објавио шта ће остати од ове државе

Foto: Profimedia

 Analitičari navedenih država očekuju da će se Ukrajina smanjiti do granica Kijevske oblasti, objavio je u sredu, 27. jula, na svom Telegram kanalu Dmitrij Medvedev.

U prilogu publikacije su dve slike karte Ukrajine i susednih teritorija. Na prvoj slici je prikazana teritorija Ukrajine u granicama 1991–2014 — sa Donbasom i Krimom. Medvedev je naglasio da tako „svetlu budućnost“ vidi ukrajinski lider Volodimir Zelenski. Međutim, stvarnost će biti mnogo drugačija od takvih očekivanja.

Ali sledeća slika pokazuje da je od Ukrajine ostala samo Kijevska oblast.



-Zapadni analitičari veruju da će se to zaista i dogoditi, objasnio je Medvedev.
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je 16. maja pokušaje rasparčavanja Ukrajine nazvao opasnim trendom. Prema njegovim rečima, “stvorene su hiljade jedinica da uđu u Ukrajinu pod maskom mirovnjaka i „zaštite“ je”. Lukašenko je 9. maja rekao da je Zapad već „podelio Ukrajinu na delove“.


Poljski predsednik Andžej Duda je 5. maja rekao da između Poljske i Ukrajine u budućnosti „više neće biti” granica i da će građani dveju država moći „da žive zajedno na ovoj zemlji”.

U Savetu bezbednosti Rusije u aprilu je takođe predviđen kolaps ukrajinske teritorije. Sekretar resora Nikolaj Patrušev rekao je tada da je Vašington, mnogo pre državnog udara 2014. godine, usadio Ukrajincima isključivost njihove nacije i mržnju prema svemu ruskom. Prema njegovim rečima, „istorija uči da mržnja nikada ne može postati pouzdan faktor nacionalnog jedinstva“, a narode u Ukrajini ujedinjuje „strah od zverstava nacionalističkih bataljona“.

Ambasador Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov rekao je 26. aprila da se iza akcija Vašingtona krije želja da se odloži specijalna operacija za zaštitu Donbasa, pokušavajući da nanese maksimalnu štetu Rusiji i da se „bori do poslednjeg Ukrajinca“. Prema njegovom mišljenju, SAD žele da održe žarište nestabilnosti u Evropi, okupljajući oko sebe zapadne saveznike kako bi zadržale svoju poziciju na svetskoj sceni.

Sredinom februara, zbog zaoštravanja situacije u Donbasu usled granatiranja ukrajinske vojske, Donjecka i Luganska Narodna Republika najavile su evakuaciju civilnog stanovništva u Rusku Federaciju i zatražile priznavanje nezavisnosti.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara potpisao relevantne ukaze. Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju zaštite civilnog stanovništva Donbasa. Kako je pojasnio pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov, specijalna operacija ima dva cilja – demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine. Prema njegovim rečima, oba ova aspekta predstavljaju pretnju po rusku državu i narod.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)