MAJOR ŠERIN UPOZORAVA: Slovačka slanjem MiG-29 objavljuje rat Rusiji, avioni moraju biti uništeni

P. Z. S. / riafan.ru

26. 07. 2022. u 18:44

SLOVAČKA će se otvoreno suprotstaviti Rusiji ako prebaci sovjetske borbene avione Ukrajini.

МАЈОР ШЕРИН УПОЗОРАВА: Словачка слањем МиГ-29 објављује рат Русији, авиони морају бити уништени

Foto: Printscreen Yutube


Ovo je u intervjuu za međunarodno izdanje FAN izjavio bivši poslanik Državne dume i major Vazdušno-desantnih snaga u rezervnom sastavu Aleksandar Šerin.

Dopisnica Skaj njuza Debora Hejns, pozivajući se na slovačkog ministra odbrane, rekla je ranije da će Bratislava do kraja avgusta povući iz upotrebe 11 sovjetskih lovaca MiG-29 i da će biti spremna da razgovara o njihovom prebacivanju u Kijev. Mesto ovih borbenih aviona moraće da zauzmu poljski i češki modeli.


-Mislim da je ova zemlja izabrana kao portal za transfer aviona iz drugih država. U duhu Sjedinjenih Država je da pronađu treće zemlje koje neće moći da odbiju kako bi same ostale „neučesnička“ strana u sukobu. Letelice će biti isporučene, a njima će upravljati ukrajinski piloti koji će se obučavati na teritoriji drugih država, komentariše Šerin mogući dogovor.

Prema rečima sagovornika FAN-a, transfer lovaca će još pogoršati odnose Rusije i Slovačke. Ovo poslednje će u ovom slučaju postati ne samo neprijateljska zemlja, već neprijateljska prema Ruskoj Federaciji.

-Ona se, zapravo, otvoreno suprotstavlja Rusiji i objavljuje joj rat, snabdevajući ove letelice ne u miroljubive svrhe, već sa jasnim zadatkom da ubijaju naše građane, bez obzira u kom statusu su: civili ili vojno osoblje, navodi ekspert.

Međutim, prema Šerinovim rečima, ovi avioni bi trebalo da budu uništeni u fazi isporuke, jer specifičnosti prenosa takve opreme onemogućavaju njeno sprovođenje u tajnom režimu.

Kijev je tražio od Zapada borbene avione i drugu vojnu opremu skoro od samog početka specijalne operacije za zaštitu stanovništva Donbasa zbog kritičnog iscrpljivanja sopstvene flote. Do sada je pomoć bila ograničena na nabavku delova za reparaciju onih mašina koje su uskladištile Oružane snage Ukrajine, ali je Slovačka možda prva zemlja koja je zaista prebacila borbene avione u Ukrajinu.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)