OTKRIVENO SKLADIŠTE ORUŽJA KOD HARKOVA: Uhapšeni nije mogao da objasni zašto je skladištio naoružanje

P. Z. S. / ria.ru

18. 07. 2022. u 17:52

VOJNICI posebnog bataljona Ministarstva unutrašnjih poslova LNR pronašli su zalihe municije kod stanovnika Kupjanskog okruga Harkovske oblasti, javlja dopisnik RIA Novosti.

ОТКРИВЕНО СКЛАДИШТЕ ОРУЖЈА КОД ХАРКОВА: Ухапшени није могао да објасни зашто је складиштио наоружање

Ruski vojnici na istoku Ukrajine, Foto AP


U skrovištu se nalazilo 800 grama TNT-a, nekoliko ručnih bombi F-1 i RGD, rakete i patrone za jurišnu pušku Kalašnjikov.

Uhapšeni je naveo da je 2014. godine služio u takozvanoj "ATO zoni" kao graničar, ali mu je bilo teško da objasni zašto je morao da skladišti eksploziv i municiju.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)