POSLEDNJA PREPREKA PRE SLAVJANSKA: Kako napreduju savezničke snage na frontu u DNR (MAPA)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

17. 07. 2022. u 18:00

REGULARNA ukrajinska vojska pokušava da se povuče poslednjih dana, prikrivajući izvlačenje haotičnim artiljerijskim udarima. Savezničke snage stabilno idu napred, oslobađajući Donjecku Narodnu Republiku.

ПОСЛЕДЊА ПРЕПРЕКА ПРЕ СЛАВЈАНСКА: Како напредују савезничке снаге на фронту у ДНР (МАПА)

Foto: Profimedia


Ove nedelje su se učvrstili na periferiji još dva grada Donbasa - Severska i Soledara. Ovo još nije fizičko okruženje, nije kazan, ali svi putevi, svi prilazi naseljima su već pod našom kontrolom. To znači da je čišćenje i potpuno zauzimanje gradova pitanje nekoliko dana.

Sada se odvija aktivna ofanziva odjednom u četiri pravca. Na Harkovu - Ruske trupe nanele su udare na položaje Oružanih snaga Ukrajine. Iza Donjecka, oslobodilačka operacija se razvija ka Ugledaru. Artiljerijski udari se izvode na Avdejevskom, Novopavlovskom i Zaporoškom pravcu. Sa juga se savezničke snage sve više približavaju Artemovsku.

Ostaci iskusnkih jedinica regularne ukrajinske vojske pokušavaju da se izvuku sa prve linije, pokrivajući svoje povlačenje snažnim, ali haotičnim artiljerijskim udarima. Umesto njih odredi teritorijalne odbrane i neiskusni vojni obveznici su bačeni na liniju fronta. Glavne snage se sada gomilaju oko poslednjih velikih gradova Donbasa pod njihovom kontrolom – to su Slavjansk i Kramatorsk. Tamo će se u bliskoj budućnosti odvijati odlučujuća bitka za Donbas.

Ilustracija riafan.ru



Linija fronta u Donbasu se udaljila od granica Luganske Narodne Republike i sada se pomera na Zapad. Ruske trupe su zajedno sa Narodnom milicijom pojačale ofanzivu na Seversk, Soledar i Artemovsk. Zauzevši ovu liniju odbrambenih utvrđenja, naše trupe će moći da otvore put za Kramatorsk i Slavjansk.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)