PREDSEDNIK ŠRI LANKE PODNEO OSTAVKU: Radžapaksa pismom obavestio predsednika parlamenta

Tanjug

14. 07. 2022. u 16:44

PREDSEDNIK Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa poslao je danas predsedavajućem parlamenta te zemlje pismo u kojem je podneo ostavku na funkciju, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor.

ПРЕДСЕДНИК ШРИ ЛАНКЕ ПОДНЕО ОСТАВКУ: Раџапакса писмом обавестио председника парламента

Foto: Printskrin

Kako je naveo izvor, za sada nije jasno da li će pismo, koje je poslato ubrzo nakon što je Radžapaksa stigao u Singapur, biti prihvaćeno u ovom obliku.

Radžapaksa, koji je juče pobegao na Maldive usred masovnih protesta zbog ekonomske krize u Šri Lanci, sleteo je danas u Singapur, a kako su rekli zvaničnici Maldiva za AP, on će kasnije otići za Džefu u Sadijskoj Arabiji.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge proglasio je juče vanredno stanje celoj zemlji i policijski čas u pojedinim delovima, nakon bekstva Radžapakse.

Država od 22 miliona ljudi bori se sa ozbiljnom nestašicom deviza koja je ograničila osnovni uvoz goriva, hrane i lekova, što je gurnulo zemlju u najgoru ekonomsku krizu od sticanja nezavisnosti 1948. godine.

Mnogi za to okrivljuju predsednika Radžapaksu, a uglavnom mirni protesti traju od marta.

Nezadovoljstvo se pogoršalo poslednjih nedelja nakon zatvaranja škola i racionalizacije potrošnje goriva, a inflacija u junu je dostigla skoro 55 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna