EKSPLOZIJA POTRESLA ATINU: Podmetnut požar, uništena zgrada redakcije novina i radio stanice

Tanjug

13. 07. 2022. u 23:07

U predgrađu Atine, u zgradi u kojoj se nalaze kancelarije jedne grčke radio stanice i novina danas je podmetnut požar koji je izazvao značajnu štetu na tom objektu, ali povređenih nije bilo.

ЕКСПЛОЗИЈА ПОТРЕСЛА АТИНУ: Подметнут пожар, уништена зграда редакције новина и радио станице

Foto: Arhiva Novosti

Eksplozije su se čule pre nego što je izbio požar nešto iza 3 sata ujutru u zgradi u kojoj se nalaze radio stanica Real FM i novine Real News u Marusiju, severnom predgrađu Atine, prenosi AP.

Nakon što su vatrogasci ugasili požar istražitelji vatrogasne službe pronašli su ostatke tri kanistera sa gasom na spoljnom stepeništu između prizemlja i prvog sprata, kao i limenku sa zapaljivom tečnošću.

AP navodi da povređenih nije bilo, iako je tonski inženjer radio-stanice evakuisan i zbrinut zbog udisanja dima, a najviše štete pretrpele su kancelarije jedne špedicije na poslednjem spratu zgrade.

Ovaj napad izazvao je osudu političkih lidera u Grčkoj i drugde u Evropskoj uniji.

Vlasnik Real grupe Nikos Čacinikolau, veteran novinar, objavio je kratak snimak iz svog automobila na kojem se vidi kako gori vrh zgrade i tvitovao: "Spaljuju nas! Pokušavaju da nas ugase!''''.

Policija je saopštila da sumnja da su drugi ljudi pomogli piromanima da pobegnu i trenutno pregleda sigurnosne kamere sa obližnjih zgrada.

BONUS VIDEO: RUŠEVINE NA SVE STRANE: Posledice granatiranja Belgoroda, Severodonjetska i Melitopolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri