ČEŠLJANJE LISIČANSKA: Zarobljena još tri pripadnika VSU krili se po stanovima

P. Z. S. / ria.ru

03. 07. 2022. u 21:51

TROJICA ukrajinskih militanata koji su se krili u privatnim stanovima u Lisičansku u LNR pronađena su u nedelju, javlja dopisnik RIA Novosti.

ЧЕШЉАЊЕ ЛИСИЧАНСКА: Заробљена још три припадника ВСУ крили се по становима

Foto KP.RU

Jedan od njih je izjavio da je odlučio da se preda i dobrovoljno položi oružje. "Nisam se krio. Izašao sam, nisam se sakrio", rekao je.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je u nedelju izvestio ruskog predsednika Vladimira Putina o oslobađanju Luganske Narodne Republike.

Saopštava se da su kao rezultat uspešnih vojnih operacija, Oružane snage RF, zajedno sa jedinicama Narodne milicije LNR, uspostavile punu kontrolu nad gradom Lisičanskom i nizom obližnjih naselja, od kojih je najveća Belogorovka, te Novodružesk, Malorjazancevo i Bela Gora. Ukupna površina oslobođenih teritorija tokom proteklog dana iznosila je 182 kvadratna kilometra.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SKRIVENO U PELENAMA: Carinici zatečeni - zaplena teška 2,2 miliona dinara (FOTO)