ČEČENSKA TAKTIKA U BORBI ZA LISIČANSK: Ratovali smo po poljima izvlačeći ih iz grada i tako čuvali civile (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

03. 07. 2022. u 21:11

KOMANDANT puka Ahmat, heroj Rusije Zamid Čalajev otkrio je taktiku ruskih i luganskih jedinica, što je omogućilo brzo zauzimanje Lisičanska.

ЧЕЧЕНСКА ТАКТИКА У БОРБИ ЗА ЛИСИЧАНСК: Ратовали смо по пољима извлачећи их из града и тако чували цивиле (ВИДЕО)

Foto: Profimedia


-Proširili smo front, išli smo u Lisičansk, ali smo imali front do 50 kilometara da ih „iskoristimo“. Znali smo da u Lisičansku u to vreme imaju mnogo snaga i sredstava i mnogo civila. Da civili ne bi stradali, mi smo ratovali na njivama, u malim selima, bili su prinuđeni da nam dođu, a mi smo ih sve polako, već mesec i po dana, „potrošili“, rekao je on u intervju sa dopisnikom RIA Novosti.

-Dali smo im neka mesta, položaje, kuće da i dalje mogu da naiđu na nas, da ne bi konačno ušli u Lisičansk i tako manevrisali, dodao je on.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!