INSTITUCIJE I POLITIČARI EU POTPUNO NESPOSOBNI Geopolitika: Evropom zavladala generacija parazita

Srna

01. 07. 2022. u 16:34

EVROPSKI parlament sastoji se od političkih ličnosti koje nemaju kontakta sa stvarnim životom, dok je Evropska komisija pod vođstvom Ursule fon der Lajen i Žozepa Borelja potpuno nesposobna da sprovodi vlastitu politiku, procenjuje analitički list "Geopolitika".

ИНСТИТУЦИЈЕ И ПОЛИТИЧАРИ ЕУ ПОТПУНО НЕСПОСОБНИ Геополитика: Европом завладала генерација паразита

Foto Tanjug-AP

Rat u Ukrajini pokazuje da EU nije mnogo više od obične političke forme u koju je upakovan NATO.

U Vašingtonu s pravom smatraju da mir u Evropi od Drugog svetskog rata do danas nisu održale evropske sile stvaranjem EU, već NATO.

Džon Bolton, savetnik nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa, u jeku hvalisanja EU kako kreće u stvaranje vlastite evropske vojne strukture paralelno sa strukturom NATO-a, rekao je da je reč o obmani.

- Ako Evropa želi da se vojno oslanja na EU, sa svom tom birokratijom u Briselu, mogu samo poručiti - neka vam je Bog na pomoći, poručili su tada iz Vašingtona.

Bajke o vojsci EU i ovom savezu evropskih zemalja kao geopolitičkom, te mit o "globalnoj EU", raspršili su se pred naletima realpolitike i vojnih arsenala Rusije, SAD i Velike Britanije. Istu će sudbinu doživeti i ostale iluzije EU.

Nakon galame i pretnji Rusiji pokazalo se da EU ne može da uspostavi ni zajedničke održive sankcije, uz saglasje svih članica, prema Rusiji, jer ne može bez ruskih energenata niti će moći u skoroj budućnosti.

U EU, ali i vodećim članicama, zavladala je generacija nesposobnih političara kojima nedostaje ne samo sposobnost plivanja u divljim geopolitičkim vodama savremenog sveta, nego i elementarno obrazovanje, moral, empatija prema građanima i shvatanje okruženja u kojima deluju.

Reč je o najnižem nivou političkih organizama koji praktički preživljavaju parazitirajući na američkom i britanskom vojnom kišobranu, navodi se u tekstu "Geopolitike".

EU je već sada u agoniji, ali kao struktura neće nestati jer to ne odgovara stvarnim gospodarima Evrope - Vašingtonu i Londonu. Ona će životariti kao politički okvir NATO-a u Evropi, na evropskom delu velike transatlantske zajednice i ništa više. 

BONUS VIDEO: CENE GORIVA DIVLjAJU: Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)