EVROPSKI parlament sastoji se od političkih ličnosti koje nemaju kontakta sa stvarnim životom, dok je Evropska komisija pod vođstvom Ursule fon der Lajen i Žozepa Borelja potpuno nesposobna da sprovodi vlastitu politiku, procenjuje analitički list "Geopolitika".

Komentari (5)

AUUU BRE ZAR JE NATO ODRZAO MIR

01.07.2022. 16:49

NATO JE IZVRSNI ORGAN SVETSKOG ZLA Nr.1. EU je samo omotac (vreca) gde je upakovan NATO, iz te verse crpi sredstva i terorise male i nejake zemlje, tako da ih svetsko zlo Nr.1 moze lakse da pljacka.

Ljubica

01.07.2022. 18:33

Wow, ova analiza EU političara je pogodila srž. Osim Orbana i možda donekle Makrona, čovek često ima osećaj da su ih sakupili negde na vašaru.

Velja

01.07.2022. 22:38

Zato su takve i stavili na vrhovima Eu, jer su nesposobnjakovići, al disciplinovano izvršavaju naređenja iz Vašingtona. Pametni bi odavno okrenuli leđa Americi.

Rašo

02.07.2022. 07:34

@Velja - Управо тако али ту и лежи клица пораза и пропасти. Поставили су "дијаболе" да би њима лакше управљали али од таквих нема нарочите вајде. Такође, ЕУ је за САД час партнер који је потребан за планетарне циљеве а час противник јер представља привредну конкуренцију. У тој подељености не може се све извести по својим замислима. Европа нема људе, нема материјалне потенцијале а у науци заостаје, то значи долази пропаст!

mali gnevni ljud

02.07.2022. 13:26

Nije tajna da ja EU sopstveni spontani pobačaj, ali u tekstu se pominju SAD i Velika Britanija kao jedine realne geopolitičke i vojne sile u Evropi. Pored Rusije, naravno. Ali taj njihov "brak" je jako čudan. I podseća na mafiju. Cosa Nostra u SAD je i brojnija i jača i bogatija od rođaka u Evropi. Ali, porodice u Americi mogu pregovarati među sobom i dogovarati se, ali tek kad "glave" porodica otputuju na Siciliju i sa tamošnjim donovjma sednu sve još jednom pretresu, tek onda su ti dogovori punovažni i sa težinom koja obavezuje. Liče, zar ne? Pogotovu sad, kad se Britanija otresla EU i dala joj čizmu u rebra. Za sada o tome svi ćute, ali čuće se i briselsko jaukanje... uskoro.