ŠORTS ZABRANJEN ZA DEČAKE, ALI SUKNJICA MOŽE! Bura u britanskoj školi zbog "rodno neutralne" uniforme

D. D. S.

29. 06. 2022. u 07:31

RODITELjI su ostali zbunjeni pošto je nova politika uniforme u britanskoj srednjoj školi Vajmondem u Norfolku uvela pravilo koje dozvoljava dečacima da nose suknje, ali uz zabranu da nose šortseve!

ШОРТС ЗАБРАЊЕН ЗА ДЕЧАКЕ, АЛИ СУКЊИЦА МОЖЕ! Бура у британској школи због родно неутралне униформе

Foto AP

Pošto su se učenici žalili da im je neprijatno u dugačkim pantalonama tokom letnjih meseci, škola je uvela novu politiku "rodno neutralne" uniforme. Direktor škole sa 1.705 učenika Džonatan Roki branio je promenu kao "nešto na šta smo veoma ponosni", napomenuvši da su se konsultovali sa roditeljima.

Ali, mnogi roditelji su zatečeni i nezadovoljni odlukom, dok je neki, kako prenose britanski mediji, nazivaju "ludom", tim pre što su se ponavljali zahtevi za šorts, a ne suknju, za oba pola tokom letnjih meseci.

- Ponuda suknje kao opcije nije rodno neutralna. Bilo bi rodno neutralno ponuditi i dečacima i devojčicama opciju suknje ili šortsa - komentarisao je jedan roditelj.

Direktor Roki je na to rekao da je već ublažen zahtev da svi učenici nose blejzere tokom cele godine i saopštio da škola nije isključila mogućnost daljeg ažuriranja svoje uniformne politike u budućnosti: - Promeniti sve u vezi sa našom uniformom u jednom potezu, posebno sa trenutnim finansijskim problemima, ne bi bilo razumno - zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku