POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Nastavljaju se žestoke bitke za Lisičansk; Kijev šalje pojačanja i artiljeriju, ali ofanziva ne staje (MAPA)

P. Z. S. /telegram rybar

25. 06. 2022. u 20:56

RUSIJA je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Настављају се жестоке битке за Лисичанск; Кијев шаље појачања и артиљерију, али офанзива не стаје (МАПА)

Foto Tanjug/AP

Na društvenim mrežama pojavili su se izveštaji o dejstvu ruskih i ukrajinskih snaga na frontu u Donbasu. Jedna od njih objavljena je i na telegram kanalu rybar.


*Oružane snage Ukrajine nastavljaju da povlače veliki broj ljudstva i opreme u oblast Bahmut (Artjemovsk) kako bi ojačale odbranu na liniji Seversk-Zvanovka-Soledar-Bahmut-Zajcevo.

*Na ulazu u Bahmut viđeni su ukrajinski tenkovi, koji su prethodno bili povučeni iz regiona Lisičansk.

Ilustracija rybar


*Na skretanju Pokrovskoje – Klinovo – Semigorje, ukrajinske jedinice pružaju žestok otpor kako bi sprečile dalje napredovanje odreda Vagnerovog PMC-a u pravcu zapada.

*Komanda Oružanih snaga Ukrajine pokušava da obuzda snage koje napreduju ogromnim brojem odbrambenih jedinica, kao i masovnim artiljerijskim i minobacačkim granatiranjem.

*Trenutno su jedinice Vagnerovog PMC-a fokusirane na uništavanje neprijateljskih snaga u rejonu naselja. Zajcevo, Klinovoe i Pokrovskoe.

*VSU nastavlja da drži naselja Kodema, Semigorie, Novoluganskoie, kao i teritoriju Uglegorske TE.

 

Situacija na pravcu Severodonjeck-Lisičansk

Narodna milicija LNR i grupa trupa Oružanih snaga RF „Jug“ pod komandom generala armije S.V. Surovikina je završio oslobađanje Severodonjecka, Borovskog, kao i Voronova i Sirotina.


*Tokom dana, savezničke snage su uspele da zauzmu teritoriju fabrike Azot na jugu Severodonjecka, sprečavajući neprijatelja da industrijski objekat pretvori u utvrđeni centar otpora.

Ilustracija rybar


*Nakon oslobođenja Borovskog i Severodonjecka, cela teritorija LNR na levoj obali Severskog Donca preći će pod kontrolu Republike.

Završno čišćenje levoobalnog dela Severskog Donca, uzimajući u obzir situaciju, trajaće još najmanje nekoliko dana.

*Ruske trupe vode uporne bitke na južnoj periferiji Lisičanska.

*U industrijskoj zoni najžešći sukobi su oko Lisičanske želatine, RTI i fabrike gumenih proizvoda. Selo Bela Gora još uvek nije u potpunosti pod kontrolom ruskih trupa, selo se nalazi u sivoj zoni.

Ruska artiljerija potiskuje centre otpora Oružanih snaga Ukrajine u okolnoj industrijskoj zoni, dok se DRG savezničkih snaga bori i učestvuje u jurišu na kritične objekte.

*Uprkos opkoljavanju snaga ukrajinske vojske u Gorskom, odvojene neorganizovane grupe odlaze ka Rafineriji nafte Lisičansk i Bahmutu.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju