ULAZAK Ukrajine u Evropsku uniju pomeriće „jezgro Evrope“ sa Zapada na Istok, što preti pojavom istočnoevropskog bloka koji će povesti EU putem „samodemontaže“, smatra analitičar berlinskog časopisa „Der frajtag“ Luc Herden.

Komentari (10)

Vlad

25.06.2022. 10:17

Zanimljivo je da je nemački novinar sa ovim člankom otkrio da nas "istočnjačke" u EU vide kao nesposobne budale, koje čega god se dohvate to unište. I to i nije strašno, znamo da je zapad EU uvek i bio centar rasizma. Ali druga teza je opasnija. Naime, oni se plaše da se centar EU ne pomeri na istok i samim tim centralne zemlje EU ne budu imale uticaj kakav su dotle imali (čitaj da ekspoatišu i ucenjuju ostatak EU, ali i one jadnike koji čekaju za prijem).

mali gnevni ljud

26.06.2022. 02:10

Neće demontirati nego razmontirati. Amerika nema poverenja više ni u Nemce i treba joj pouzdano topovsko meso, a Zelenski im to dovodi. Zbogom dobri stari loši živote.

Sreva

26.06.2022. 16:16

EU I NATO, UNICEF Najvece masinerije zla! Na cijem celu je sam demon(djavo)! Pogledajte i ne bezite od filma Digitalni Andjeo,sve je objasnjeno... SPC.

Funfar

26.06.2022. 18:27

Ukraina bice u eu. Kad mi i turci udjemo u uniju posto smo i mi kandidati,a to ce biti ubrzo,sto ona narodna kaze obecanje ludom radovanje.

Djordije Cvarkov

26.06.2022. 18:40

Razmontiravanje EU je izvesno. Treba biti spreman i sto bolje se postaviti, da Srbija i njeni gradjani profitiraju ekonomski, socijalno i kulturoloski. Sada je već vreme da članice EU misle šta će posle, tu će neki proći solidno, a ostali kao bosi po trnju. Nije nužno da veliki prodju bolje od malih sa istoka. Ovo je prilika da se tasovi na vagi pomere u korist istoka. Ko pre shvati i počne pripreme za raspad EU, imaće prednost.