LIDERI G7 SVE DELJE OD ZELENE AGENDE: Energetska kriza diktira povratak na ugalj

D. D. S.

24. 06. 2022. u 16:25

Lideri zemalja Grupe sedam (G7) sastaće se u nedelju u Nemačkoj, gde planiraju da se fokusiraju na stabilizaciju energetskih tržišta. Kako cene rastu zbog ruskog rata u Ukrajini, Nemačka je krenula da ponovo pokrene neke termoelektrane na ugalj, a predsednik SAD Džozef Bajden se založio za oslobađanje od poreza na gas. Ovi potezi su u suprotnosti sa nedavnim obećanjima ministara životne sredine G7 da će postepeno ukinuti subvencije za fosilna goriva i projekte uglja koji ne obuhvataju emisije ugljenika.

ЛИДЕРИ Г7 СВЕ ДЕЉЕ ОД ЗЕЛЕНЕ АГЕНДЕ: Енергетска криза диктира повратак на угаљ

Foto AP

Teme na dnevnom redu samita takođe uključuju rat i njegove efekte na globalno snabdevanje hranom i energijom, kao i napore da se poveća vakcinacija protiv kovida-19 širom sveta. Trebalo bi da prisustvuju i lideri Argentine, Indonezije, Senegala i Južne Afrike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

DANAS JE DUHOVSKI PONEDELJAK: Šta prema verovanju nipošto ne treba raditi