TIRKIZNI I SMARAGDNI TONOVI UZ POGLED UDESNO: Prvi zajednički portret princa Vilijama i Kejt (FOTO/VIDEO)

Novosti online

24. 06. 2022. u 00:54

PORTRET vojvode i vojvotkinje od Kembridža izložen je u Kembridžovom muzeju Ficvilijam, gde je par i bio u poseti.

ТИРКИЗНИ И СМАРАГДНИ ТОНОВИ УЗ ПОГЛЕД УДЕСНО: Први заједнички портрет принца Вилијама и Кејт (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Slika je delo nagrađivanog majstora portreta DŽejmija Koreta, a naručio ju je 2021. godine Kembridžširski kraljevski fond za portrete. Portret prikazuje Kejt i Vilijam kako stoje jedno pored drugog i gledaju udesno, sa opuštenim izrazima lica. Princ Vilijam nosi crno odelo sa svetlom košuljom i tirkiznom kravatom, dok Kejt nosi smaragdnu haljinu The Vampire's Wife, cipele Manolo Blanik, uz par bisernih minđuša.

Kraljevski par sastao se u četvrtak sa Koretom na otkrivanju portreta.

- Prilično je veliki portret, i izgleda neverovatno! - rekao je princ Vilijam.

I vojvoda i vojvotkinja studirali su istoriju umetnosti na Univerzitetu Sent Endruz, iako je Vilijam kasnije prešao na geografiju.

Koret je radio na uključivanju motiva Kembridža u portret slikajući pozadinu tonovima i bojama mnogih istorijskih zgrada koje su sinonim za njega. Rekao je da je rad na portretu bila „najneobičnija privilegija u životu i to što je izabran da naslika sliku".

- Želeo sam da pokažem njihova kraljevska visočanstva na način da deluju opušteno i pristupačno, kao i elegantno i dostojanstveno. Pošto je to prvi portret koji ih prikazuje zajedno, a posebno u vreme dok su vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, želeo sam da slika izazove osećaj ravnoteže između njihovog javnog i privatnog života - rekao je umetnik.

Građani će moći da vide portret u Muzeju Ficvilijam tokom trogodišnjeg perioda, nakon čega će umetničko delo biti izloženo u drugim društvenim prostorima i galerijama širom Kembridžšira. Slika će takođe biti pozajmljena Nacionalnoj galeriji portreta nakratko 2023. godine kako bi se obeležilo ponovno otvaranje galerije.

Inače, otkrivanje portreta dešava se u momentu kada se spekuliše da porodica planira da se preseli iz Londona u Berkšir. Prema izveštaju Sandej tajmsa, princ Vilijam, Kejt i njihovo troje dece spremaju se da kuću na kraljičinom imanju u Vindzoru učine svojom primarnom rezidencijom.

Porodica će zadržati Kensingtonsku palatu kao svoj dom u Londonu.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVAKAV HOTEL SVI SANJAMO: Sklad sa prirodom pretočen u najfiniji luksuz