NEMAMO DOVOLJNO ORUŽJA ZA UKRAJINU: Austrijski oficir otkriva - Zelenski traži raketne bacače, toliko ih nema u celoj Evropi

Tanjug

22. 06. 2022. u 09:47

EKSPERT austrijske vojske Markus Rajsner smatra da Evropa ne može ispuniti zahteve Kijeva za teškim naoružanjem.

НЕМАМО ДОВОЉНО ОРУЖЈА ЗА УКРАЈИНУ: Аустријски официр открива - Зеленски тражи ракетне бацаче, толико их нема у целој Европи

Foto: Shutterstock/Jutjub/ORF Fan [HD]/

Rajzner je, za dnevnik javnog servisa ORF, naveo kao primer da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio 300 raketnih bacača.

- Tako visoki broj trenutno ne postoji u celoj Evropi. Francuska, Velika Britanija i Nemačka jedva imaju dvocifreni broj raketnih bacača. To znači da bi te zemlje morale da se razoružaju kako bi pomogle Ukrajini - objasnio je on.

Austrijski oficir ističe da je i proizvodnja za kratko vreme de fakto nemoguća.

Da bi se taj tip naoružanja proizvodio morala bi kompletna industrija da pređe na ratnu proizvodnju, kao što je bio slučaj u prošlosti tokom ratova.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!