RUSKI predsednik Vladimir Putin održao je veliki govor, prvi od početka ruske vojne ofanzive na Ukrajinu, u kome je izneo pogled na budućnost Rusije i sveta.

Rašo

18.06.2022. 08:42

Да, све је јасно ономе ко хоће да слуша, мисли и одлучује својом главом. Ко неће, он ће да се прикључи тзв. Политичком западу и ради за САД (НАТО и ЕУ су њихови алати) а против себе и свог народа!

Svensrb

18.06.2022. 10:28

Bravo Putine. Konačno jedan lider da reče nešto pametno za ovaj svet!!! Ako poslušaju i razumeju evo Blagostanja u svetu!!! Šulcovi nek idu i pecaju Ribu. A ne da nekome naređuju!!!

Perce

18.06.2022. 11:06

Prava i vrlo, vrlo realna slika sadasnjeg zapada i Amerike. Moraju da shvate da se demokratija ne namece silom, da postoji i postovanje kako prema sebi tako i prema svakom drugom ko ne misli i ne sanja kao oni. Ako je interes zapada i amera sopstvena ekonomija, politika, vojno jacanje i drugima je. Svi zele da zive bolje. Nije to privilegija jetne petine sveta vec celog.

Moskva

18.06.2022. 12:38

Западни фашисти немају алтернативу сем да повлаче овако сумануте потезе. Неолиберални робовласнички капитализам може да опстане једино уз подршку извлачења ресурса и пљачки поробљених колонија. Оног тренутка када више нису могли да обезбеђују ресурсе и пљачкају колоније нашли су се упроблему. Свој безвредни папир у виду долара нису више могли задржати на позицији главне светске валуте. После слома у Либији, Сирији, Ираку, Авганистану, Украјини... понестало им је свеже крви па су дошли у безизлазну ситуацију. Ако посустану имају слом система у сопственим државама а то значи огромне немире и потенцијално грађанске ратове и ратове између самих "савезника", које уједињује једино пљачкашки "Крсташки" ратови. Без пљачке имаће опет неки Стогодишњи рат између Енглеза и Француза, земље Бенелукса има да се покољу око аутономних области а Немци да се поново обрачунавају са свима пошто су они ипак "виша" раса од свих "савезника". Зато морају да држе јединство помоћу заједничког непријатеља и да поново ураде сулуду ствар да покушају своје унутрашње уништење да пребаце споља. Боље људе обући у шиљеле и послати на исток против "непријатеља" него кући имати те исте људе у разним прслуцима и унутрашњим немирима. Запад је шахмат позицији. Слом је неизбежан, само је питање начин на који ће до њега довести. Да ли да се уруше у сопственој крви или да им "непријатељ" поново умаршира у Берлин и Париз што су већ имали прилике да доживе у прошлости.

Slaven

18.06.2022. 12:54

To! Kreatori novog poretka nisu nista naucilu ,da sve imperije nisu opstale kroz istoriju.Zarusile su se! Tako ce biti i sada. Komonvelta u celom svetu nece biti. A to je ideja oduvek.

JovanDolina

18.06.2022. 13:23

Na žalost na zapadu ima većinz onih koji ili ne znaju da čitaju ili neće da razmišljaju tako da vjeruju da se bore za svoj opstanak protiv mračnog ruskog carstva.

Primus

18.06.2022. 21:55

Priča se da će Ruska Duma uskoro ukinuti priznanje baltičkih država ali takođe i da će se berlinski zid vratiti na staru poziciju zbog NEZAHVALNOSTI Nemačke (ujedinjenje) i otvorenog neprijateljskog stava ....

Svetlana

19.06.2022. 20:39

Svađale se jetrve preko svekrve. Pa i nepismenima je jasno da je ovo rat NATO protiv svih koji nisu u NATO, zver pokazuje zube. Sila boga ne moli ali ni bog silu ne voli. Videcemo...tocak istorije se okrece...