SULUDA CENZURA U AMERICI Noam Čomski: Ovako nikad nije bilo, odmah vas proglase za putinovca i komunističkog pacova

M.Đorđević

14. 06. 2022. u 08:41

CENZURA i potiskivanje činjenica u američkim medijima dostiglo je „sulude” nivoe, izjavio je nedavno u intervjuu američkoj organizaciji Masačusets pis ekšn istaknuti američki lingvista, istoričar i filozof Noam Čomski.

СУЛУДА ЦЕНЗУРА У АМЕРИЦИ Ноам Чомски: Овако никад није било, одмах вас прогласе за путиновца и комунистичког пацова

Noam Čomski

Ovaj 93-godišnji naučnik je rekao da u svom dugom životu nije video ništa slično i napomenuo da je on jedina živa osoba koja je pismeno osudila Minhenske sporazume odmah nakon njihovog potpisivanja.

- Ja imam određeno iskustvo. A takvu cenzuru i represiju kao danas nisam video. Čak je i zabrana glasova iz Rusije... jednostavno suluda! Zašto ne bismo znali šta Rusi govore? Zašto da idem na Al Džaziru da saznam šta govori ruski ministar spoljnih poslova? - protestovao je Čomski.

Prema njegovim rečima, cenzura u američkim medijima dostigla je takve krajnosti da takve informacije objavljuju samo marginalni američki sajtovi.

Istovremeno, oni koji ih objavljuju bivaju ocrnjeni i proglašeni za „Putinove pristalice“ i „komunističke pacove“, primetio je naučnik.

BONUS VIDEO: RUSKI BM-30 U AKCIJI: Pogledajte dejstvo teškog višecevnog bacača raketa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi