KOLIKO ĆE TRAJATI SUKOB U UKRAJINI? Vašington se oglasio o ovom pitanju, ponovo optužuju Rusiju

Novosti online

08. 06. 2022. u 18:32

POMOĆNICA američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid izjavila je da trenutno nema naznaka da bi rešenje sukoba u Ukrajini diplomatskim putem moglo da bude postignuto u skorije vreme.

КОЛИКО ЋЕ ТРАЈАТИ СУКОБ У УКРАЈИНИ? Вашингтон се огласио о овом питању, поново оптужују Русију

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Nažalost, smatramo da se rešavanje sukoba u Ukrajini diplomatskim pregovorima ne očekuje u bliskoj budućnosti. Za to će biti potrebno vreme - istakla je Donfrid.

Karen Donfrid/Foto: Printskrin

Kako je dodala, u ovoj fazi Sjedinjene Američke Države smatraju da Rusija nema savestan pristup pregovorima o rešavanju ukrajinske krize diplomatskim putem.

Predstavnici zvaničnog Vašingtona ranije su više puta izjavljivali da borbena dejstva u Ukrajini mogu potrajati "mesecima".

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je ukrajinska strana izašla iz pregovaračkog koloseka i stoga sada nema potrebe da se govori o mogućnosti pripreme sastanka predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine.

On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju", pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

(Sputnjik)

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE - Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!