ROGOZIN O ZABRANI PRELETA LAVROVU: "Sarmat neće tražiti dozvolu od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i izdajica Crnogoraca"

Novosti onlajn

06. 06. 2022. u 10:22

DOLAZAK ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova iz Moskve pod velikim je znakom pitanja, jer su prelet njegovom avionu zabranile Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska.

РОГОЗИН О ЗАБРАНИ ПРЕЛЕТА ЛАВРОВУ: Сармат неће тражити дозволу од кукавичких Бугара, осветољубивих Румуна и издајица Црногораца

Foto: Profimedia/Vikipedija/Javno vlasništvo

Dok su u EU i NATO pozdravili odluku te tri članice da zabrane prelet Sergeju Lavrovu prema Beogradu, oštre reakcije na društvenim mrežama stigle su od Dmitrija Rogozina.

Direktor državne svemirske agencije Roskosmos Dmitrij Rogozin preko Tvitera napisao im je jasnu poruku.

- Ono što je dobro je da "Sarmat" neće tražiti saglasnost za letenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju. Kao i ostali, Šveđani.

Podsetimo, kako su nezvanično saznale "Novosti", dolazak visokog gosta iz Moskve je pod velikim znakom pitanja, jer su prelet njegovom avionu zabranile Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska, a moguće je da rampu spusti i BiH, pozivajući se na sankcije EU.

Time su se u praksi potvrdile reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je javno saopštio da se komplikuju stvari u vezi sa planiranim dolaskom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Upravo zbog novonastale situacije, šef države će se danas u 10 časova u zgradi Predsedništva sastati sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Lavrov je trebalo da, ukoliko dobije dozvole za "prelet", danas u 18 časova sleti u Beograd. Da se samom logistikom putovanja ruskog gosta bavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potvrdila je juče i premijerka Ana Brnabić.

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MINISTARSTVO ZDRAVLJA U GAZI: Broj poginulih premašio 34.000