SPREČEN NOVI MASAKR U AMERICI: Žena usmrtila muškarca koji je iz poluautomatske puške pucao na goste na zabavi

Tanjug

28. 05. 2022. u 08:50

JEDNA naoružana žena je usmrtila muškarca koji je pucao na goste na jednoj zabavi u Zapadnoj Virdžiniji.

СПРЕЧЕН НОВИ МАСАКР У АМЕРИЦИ: Жена усмртила мушкарца који је из полуаутоматске пушке пуцао на госте на забави

Foto: Tanjug/AP

U saopštenju policije se navodi da je žena koja je i sama bila gost na zabavi svojom reakcijom zaustavila potencijalni masakr jer je izvadila pištolj i ubila napadača koji je otvorio vatru iz poluautomatske puške na goste, saopštila je policija, prenosi BBC.

Portparol policije Toni Hejzelet rekao je da je brza reakcija žene spasila živote.

Ovaj događaj podudara se nacionalnom debatom o oružju nakon pucnjave u školi u Teksasu, u kojoj je napadač usmrtio 19 učenika i dve nastavnice.

Povodom tog događaja, glavni funkcioner za sigurnost u Teksasu rekao je da je policija donela pogrešnu odluku u vezi masakra u Osnovnoj školi Rob.

- Kada bih mislio da će to pomoći, izvinio bih se - rekao je Stiven Mekrou u toku konferencije za novinare. Rekao je da policajci nisu ušli u školu jer nisu verovali da se pucnjava još uvek odvija. 

Na snimcima nastalim u toku napada vidi se kako roditelji dece pokušavaju sami da uđu u školu kako bi spasili decu, ali im to onemogućuju policajci. Roditelji mole policajce da krenu u akciju i upucaju napadača ili da ih barem puste da to učine oni sami. Jedna majka tvrdi da su joj stavili lisice, a protiv jednog roditelja su navodno upotrebili suzavac.

BONUS VIDEO: PRAZNI RAFOVI U NJUJORKU: U SAD znak za uzbunu zbog nestašice hrane za bebe

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVAKAV HOTEL SVI SANJAMO: Sklad sa prirodom pretočen u najfiniji luksuz