PRISTALI NA PUTINOV ULTIMATUM Novak: Od 54 strana klijenta, polovina otvorila račune za kupovinu gasa u rubljama

Tanjug

19. 05. 2022. u 12:16

OTPRILIKE polovina od 54 strana klijenta Gasprom eksporta otvorila su bankarske račune u rubljama za plaćanje ruskog gasa, izjavio je danas potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.

ПРИСТАЛИ НА ПУТИНОВ УЛТИМАТУМ Новак: Од 54 страна клијента, половина отворила рачуне за куповину гаса у рубљама

Foto: Profimedia

Obraćajući se na edukativnoj maratonskoj konferenciji Novi Horizonti, Novak je rekao da ukupno 54 strane kompanije, uključujući velike, srednje i male, imaju ugovore sa Gasprom eksportom, prenosi Tass.

Znam da je otprilike polovina njih već otvorila račune (u Gasprombanci) - jedan u stranoj valuti i jedan u rubljama, kako bi se plaćanja u devizama konvertovala naknadno u rublje, naveo je on.

Konačna lista kupaca ruskog gasa koji su pristali da pređu na plaćanje u rubljama biće objavljena u narednih nekoliko dana, dodao je Novak.


BONUS VIDEO: PARADA U MOSKVI: Deo atmosfere sa obeležavanja Dana pobede na Crvenom trgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)