OGLASIO SE KONAŠENKOV: Ruska vojska uništila stotinu ukrajinskih esktremista

Novosti online

14. 05. 2022. u 10:35

RUSKA avijacija je raketama velike preciznosti uništila pet komandnih mesta i dva skladišta municije ukrajinske vojske u DNR. Tom prilikom je likvidirano 100 ukrajinskih ekstremista i 23 jedinice vojne tehnike, saopštio je portparol Ministra odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

ОГЛАСИО СЕ КОНАШЕНКОВ: Руска војска уништила стотину украјинских есктремиста

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ruske raketne snage i artiljerija uništili su 543 mesta sa ljudstvom i vojnom tehnikom protivnika, kao i 23 ukrajinske artiljerijske jedinice.

Snage PVO Oružanih snaga Rusije uništile su 13 ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući jedan „bajraktar TB2“ u Harkovskoj oblasti.

U Harkovskoj oblasti ruski sistemi PVO presreli su tri projektila ispaljena iz višecevnog raketnog bacača „Smerč“.

Operativno-taktička avijacija uništila je 43 položaja sa ljudstvom i vojnom tehnikom Oružanih snaga Ukrajine.

 

BONUS VIDEO:

POSLEDICE ŽESTOKIH BORBI: Pogledajte kako izgleda razoreni grad Popasnaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku