"U SLUČAJU NJIHOVIH NEDELA IZBEGAVAJU ODGOVORNOST" Kineski Global Tajms: "Dvostruki standardi Vašingtona su potpuno razotkriveni"

R. V.

30. 04. 2022. u 16:19

SAD pokušavaju da ubede ceo svet u „ratne zločine“ Rusije u Ukrajini, ali u slučaju njihovih nedela pokušavaju da izbegnu odgovornost, piše kineski list Global tajms.

У СЛУЧАЈУ ЊИХОВИХ НЕДЕЛА ИЗБЕГАВАЈУ ОДГОВОРНОСТ Кинески Глобал Тајмс: Двоструки стандарди Вашингтона су потпуно разоткривени

Foto: EPA

Kako napominje autor članka Vang Venven, Džo Bajden je više puta optuživao Moskvu za zverstva i, prema pisanju američkih medija, njegova administracija prikuplja podatke za žalbu Međunarodnom krivičnom sudu. U međuvremenu, sama Amerika je odgovorna za ogroman broj sukoba, ali ne namerava da to prizna. Prema profesoru Univerziteta Fudan Šen Ji, Sjedinjene Države su poput kriminalca koji preti sudiji i zahteva da se sudi drugima.

On je pojasnio da su odnosi između Vašingtona i Međunarodnog krivičnog suda danas veoma napeti zbog američkog nepriznavanja autoriteta organizacije. Ali uprkos tome, SAD na sve moguće načine pokušavaju da ocrne Rusiju kako bi stvorili uslove za uvođenje novih sankcija. Prema rečima Sju Lianga, vanrednog profesora na Školi za međunarodne odnose na Univerzitetu za međunarodne studije u Pekingu, Amerikanci širom sveta šire dvostruko mišljenje.

- Oni izjavljuju svoju superiornost i pravo da sude drugima, a sami izbegavaju istrage i optužbe protiv sebe - rekao je on.

Džulijan Asanž / Foto EPA

Autor članka je podsetio da kada se pokušava razotkriti američki ratni zločin, može doći do ozbiljnih posledica. To se, posebno, dogodilo osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu, koji se sada suočava sa zatvorskom kaznom u Sjedinjenim Državama. Rezimirajući, novinar je primetio da su dvostruki standardi Vašingtona potpuno razotkriveni i, ako nekome treba suditi, onda to pre svega treba da budu same Sjedinjene Države.

BONUS VIDEO:

BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)