SITUACIJA SE ZAHUKTAVA: Bugarska poziva sunarodnike da napuste Moldaviju

Novosti onlajn

28. 04. 2022. u 17:41

MINISTARSTVO inostranih poslova Bugarske pozvalo je sunarodnike da napuste Moldaviju, uzimajući u obzir "kompleksnu situaciju" u toj zemlji i oko nje.

СИТУАЦИЈА СЕ ЗАХУКТАВА: Бугарска позива сународнике да напусте Молдавију

Foto: Piksabej

- Uzimajući u obzir kompleksnost situacije u Moldaviji i oko nje, pozivamo naše sunarodnike da se uzdrže od svih putovanja u tu zemlju. Pozivamo građane Bugarske koji se nalaze na teritoriji Moldavije da preduzmu mere kako bi izašli iz zemlje postojećim transportnim sredstvima - navodi se u dokumentu koji je objavljen na zvaničnom sajtu MIP-a.

Situacija u Pridnjestrovlju

U Pridnjestrovlju su se dogodila tri teroristička napada – na zgradu Ministarstva državne bezbednosti u Tiraspolju, u blizini vojne jedinice u blizini sela Parkani i na toranj radio-televizijskog centra u blizini sela Majak. U republici je uveden „crveni“ nivo terorističke opasnosti. Istražni komitet Pridnjestrovlja pokrenuo je krivične postupke po članu „teroristički napad koji je izvršila grupa lica upotrebom vatrenog oružja“. Izvor u Tiraspolju saopštio je da su terorističke napade u nepriznatoj republici izvršila tri neidentifikovana lica koja su stigla sa teritorije Ukrajine. Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovne Moldavske Republike u sredu je potvrdilo da je sa ukrajinske strane pucano u pravcu sela Kobasna, gde se nalaze vojna skladišta.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

POSLEDICE UDARA TOČKE-U: Ukrajinci granatirali Herson - Rusi objavili snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna