UČI UKRAJINCE DA "ISPITUJU" ZAROBLJENIKE: Američki špijun u službi Oružanih snaga Kijeva (VIDEO)

P. Z. S. /telegram rybar

26. 04. 2022. u 16:19

NA društvenim mrežama pojavili su se novi izveštaji o "psima rata" koji su došli da se bore na strani Kijeva u Ukrajini.

УЧИ УКРАЈИНЦЕ ДА ИСПИТУЈУ ЗАРОБЉЕНИКЕ: Амерички шпијун у служби Оружаних снага Кијева (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

“Međunarodna legija teritorijalne odbrane Ukrajine“ nastavlja da se popunjava američkim plaćenicima sa impresivnim vojnim iskustvom. Tako se 19. aprila saznalo da se jedinici pridružio penzionisani 61-godišnji američki obaveštajac, poznat kao stručnjak za borbu protiv terorizma Malkolm Nens.

Od 1981. do 2001. služio je u američkoj mornarici, učestvovao u američkim operacijama u Libanu, Libiji, Iraku i Bosni. Bavio se taktičkim obaveštajnim poslovima, bio je specijalista za šifrovanje, ispitivanje ratnih zarobljenika i instruktor za preživljavanje u zatočeništvu. Penzionisan je sa činom glavnog podoficira.

Posle vojske radio je kao vojni izviđač u Iraku, Avganistanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i zemljama Severne Afrike, gde se ponovo bavio obaveštajnim poslovima.

U 2001. godini osnovao je Special Ready Services International, koji je radio po ugovoru sa CIA, od 2005. do 2007. predavao je kurseve za borbu protiv terorizma na univerzitetima Makuari i Viktorija (Australija).

Od 2014. - Osnivač i izvršni direktor think-tank Projekat asimetrije terorizma o strategiji, taktici i radikalnim ideologijama (TAPSTRI).

Od 2007. radio je kao gostujući ekspert za borbu protiv terorizma i obaveštajne službe na TV kanalu MSNBC, a slavu je stekao pričama o „ruskom mešanju“ u američke izbore.

Govori španski, francuski i arapski, tečno govori ruski.

Prema Nensovim rečima, on je u Ukrajini od početka marta, ali, sudeći po aktivnostima na Tviteru, obaveštajac ne učestvuje direktno u neprijateljstvima. O tome svedoči i njegov intervju za Si-En-En, u kojem se Amerikanac pojavio u potpuno novoj uniformi, sa otkočenim mitraljezom i sa magazinom koji nije do kraja ubačen.

Očigledno, u legiji stranih Malkolm Nens uopšte nije u statusu „topovskog mesa“ ili običnog „dobrovoljca“ – malo je verovatno da će Oružane snage Ukrajine biti raspršene specijalistima sa takvim iskustvom, a sam izviđač, s obzirom na svoje godine i stanje, ne juri na prvu liniju za platu običnog plaćenika.

Bez obzira na zadatke koji su mu dodeljeni, Nens je već iskoristio Ukrajinu u lične svrhe – glasno se izjasnio u američkim medijima i dobio nekoliko stotina hiljada novih pratilaca na Tviteru.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju