"KIJEV SE SAMO PRAVI DA PREGOVARA": Lavrov poručio - "Ukrajinski sukob će biti završen sporazumom"

Tanjug

25. 04. 2022. u 23:16

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da će ukrajinski sukob biti okončan sporazumom, ali da će njegov sadržaj zavisiti od vojne situacije.

КИЈЕВ СЕ САМО ПРАВИ ДА ПРЕГОВАРА: Лавров поручио - Украјински сукоб ће бити завршен споразумом

Sergej Lavrov, Foto AP

On je, takođe, rekao u intervjuu ruskoj državnoj televiziji da se Kijev samo pravi da pregovara, navodi se u transkriptu objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Zapadne države odbacuju ruski predlog o međusobnom moratorijumu na raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa, kazao je ruski ministar spoljnih poslova, preneo je TAS S.

- Naši predlozi za uzajamni moratorijum se odbijaju, iako smo ovaj predlog dopunili neophodnošću da pregovaramo i o mehanizmima verifikacije - naveo je on.

Neprihvatljivost nuklearnog rata je principijelan stav Moskve, ne treba potcenjivati opasnost od takvog sukoba, istakao je Lavrov.

- To je naš principijelan stav, ovim se rukovodimo i naravno ne bih želeo da se ovi rizici veštački naduvaju sada, kada su rizici prilično značajni - kazao je ruski ministar spoljnih poslova i naglasio da ima mnogo onih koji to žele da urade.

Opasnost je ozbiljna, realna je, ne treba je potcenjivati, rekao je Lavrov.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024