PESKOV OŠTRO ODGOVORIO JAPANU: Sva četiri Kurilska ostrva neotuđivi deo Rusije

Tanjug

22. 04. 2022. u 13:17

ČETIRI ostrva južnog dela Kurila su neotuđiva teritorija Ruske Federacije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ ОШТРО ОДГОВОРИО ЈАПАНУ: Сва четири Курилска острва неотуђиви део Русије

Foto: Profimedia

On je, reagujući na to što je Japan prvi put od 2003. godine sporna ostrva označio kao "ilegalno okupirana“ od strane Rusije, rekao da je veoma teško govoriti o nastavku pregovaračkog procesa sada kada je Japan postao, kako je naveo, "neprijateljska zemlja i pridružio se čitavom nizu akcija protiv Ruske Federacije", pišu Izvestija.

Spor oko grupe ostrva koje Rusija nazivaju Južnim Kurilima, a Japan Severnim teritorijama, potiče od trenutka kada ih je Sovjetski Savez zauzeo nakon predaje Japana u Drugom svetskom ratu, zbog čega dve zemlje još nisu potpisale mirovni sporazum.

Tokio se pridružio zapadnim sankcijama protiv Rusije nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini, a Moskva je kao odgovor 21. marta odustala od pregovora o mirovnom sporazumu.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...