"OTPOR JE BESKORISTAN, NIJE IM OSTALO BORBENIH SNAGA" Kadirov objavio - Predalo se hiljadu ukrajinskih vojnika, stotine ranjeno

Novosti onlajn

13. 04. 2022. u 08:18

VIŠE od hiljadu ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju, saopštio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

ОТПОР ЈЕ БЕСКОРИСТАН, НИЈЕ ИМ ОСТАЛО БОРБЕНИХ СНАГА Кадиров објавио - Предало се хиљаду украјинских војника, стотине рањено

Foto: EPA

- Među njima ima na stotine ranjenih. Ovo je pravi izbor - napisao je Kadirov na svom Telegramu.

Prema njegovim rečima, ukrajinske grupe razbijaju se jedna za drugom, ne znaju šta da rade sa ranjenicima, ne shvataju kuda da idu i šta dalje da rade, „jer je otpor beskoristan, a praktično im nije ostalo borbenih snaga“.

On je dodao da se bore samo malobrojne pojedinačne grupe koje se „iz nekog razloga plaše da izađu sa belom zastavom ka ruskim trupama“.

Kadirov je dodao da se sada u „Azovstalju“ nalazi oko dvesta ranjenika koji ne mogu da dobiju medicinsku pomoć i istakao da bi za njih bilo bolje da prekinu sukob i vrate se kući.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Zato je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju